Psy - "Right Now"


Konstigt i Japan

Har satt ihop en liten lista på konstiga saker jag märkte med Japan när jag var där.

 

- När man kollar på TV i Japan så är det på vissa program, bl.a. morgronyheterna eller morgonpratarna eller vad de nu var, så var det en liten ruta med morgonpratarnas reaktioner över nyheterna längst ner i höger hörn. Oftast reagerade de inte så starkt över inslaget utan såg bara helt neutrala ut så de var inte så intressanta att egentligen titta på. Så enligt mig en helkonstig grej att ha.


- Det var lööööjligt mycket elledningar Osaka. Verkligen löjligt mycket.

- Bilarna är fyrkantiga. Hihi. Inte en bild jag tagit för bilarna på mina bilder var lite mer tätt parkerade och visade inte hur fyrkantiga de var.

- Det finns hotel som är inspirerade från England. Och de är väldigt...speciella..

 
- Äldre japaner ler nästan ALDRIG på foton...
 
 
Eller kvinnorna försökte le lite ibland men de fick inte mycket support av sina män XD
 
- Blev lite chockad när jag överallt såg folk ha weed-bildoft grejer och t.o.m. ett hus med weeds på. Tog mig ett tag att inse att det egentligen ska representera bladet från ett speciellt träd de har. Fast det bladet ser precis ut som weedblad. Hmmm... kanske är Japans nationalplanta gräs?
 
 
- Taxibilar har sina speglar längst fram på bilarnas motorhuvud istället för på sidorna som här i Sverige. Weeeirdos.
 
- Alla handikappskyltar gäller även gravida. Så det enda man behöver göra om man vill parkera på en handikappsparkering är att fejka att man är gravid. Kommer jag göra varje dag när jag flyttar till Japan.
 
 
- Och till sist, det finns badrumskakelhus i Japan! Det är hus med badrumskakel på. Lyckades aldrig få på ett foto på det då jag alltid såg de husen från bussen på campet och jag var upptagen med att förlora i kortspel. Men de finns där ute! Beware.
 
//Anna
 
 

Anime Recension: "AnoHana"

 
Namn; AnoHana
Regissör: Tatsuyuki Nagai
Avsnitt: 11 Stycken
Anime Studio: A-1 Pictures
Kategori: Drama, Romantik,Vänskap
Se Anime: Klicka HÄR!
Betyg: 5 av 5 Stjärnor
 
Handling:
 
En dag så besöker Jintans gamla barndoms väns spöke, Menma honom för att be om att få sin önskan uppfylld. Det är bara det att för hennes önskan ska gå i uppfyllelse så måste han ta kontakt med resten utav deras gamla barndomsvänner som han inte längre pratar med.
 
Min Recension:
 
Det här är en utav de bästa animeserier jag har sett på länge! Jag blev helt förälskad i alla karaktärerna och fastnade direkt för storyn som får en vilja se alla avsnitt på rad. Animeringen får ett plus, men framför allt det underbara manuset som ger oss många känslosamma stunder med tårar i ögonen. Helt enkelt ett måste att se!
 
 
Trailer:
     
 
 
 

1500 pusselbitar senare..!

Hej igen!
 
Nu är vi äntligen klara med vårt pussel som har legat på vårt köksbord i cirka 2 veckor. Som vi alla har kämpat! Den sista pusselbiten saknades först, men efter att ha vänt upp och ner på hela vardagsrummet så hittade vi den under en fotölj!  Yeay! I våran lägenhet blir vi inte utråkade!
 

Vackra Oslo

 
 
Hej!
 
Oslo är verkligen en vacker stad. Vi bor endast några minuter ifrån centrumet av storstaden och här är vi nästan ständigt omringade av höga berg lite här och var. Jag och Evelina åkte på upptäcksfärd för någon dag sen när vi var ute på jobbjakt och hamnade på en jättevacker utsiktsplats som endast ligger några minuter med buss ifrån där vi bor. Lite vilse var vi kanske, men kul hade vi.
 
 
 
Igår fortsatte vi vårt jobbsökande och kom fram till ett jättesött centrum som till och med hade en ica Supermarket. (Fast på norksa blir det ica Supermarked ^^) Där hade dom inrett hela området med mysigt julpynt och vi började genast prata om att vi kanske borde köpa lite pynt även till lägenheten. En adventjulstake blev det som vi mest ville ha, om vi skaffar mer får vi se om vi har råd med. Vi försöker ju trots allt spara så mycket pengar som möjligt.
 
 
 
Alexander, Anna & Evelina
 

Det var allt för den här gången!

Epik High (ft.BOM from 2NE1) - Up


Victoria anländer till Norge för första gången!

 
 
Heeej alla läsare!
 
Som ni vet så har vi bestämt oss för att resa till Norge i hopp om att tjäna lite snabba pengar som kan hjälpa oss till Japan. Igår anlände jag (Victoria) hit för första gången tillsammans med Evelina och har nu gjort mig riktigt hemmastad här. Idag har vi hunnit med massor! Jag gick upp tidigt och skura och städa badrummet, sen när resten vaknat åkte jag, Evelina och våran rumskamrat Alexander ut på jakt efter jobb. Alexs mål är inte Japan, men han bor med oss och är en barndomsvän till mig. Amanda åkte och provjobba på ett cafe och Anna hade en ledig dag hemma från jobbet och spenderade istället sin dag med att plugga lite matte som hon nu har börjat studera på distans.  
 
Vi hann även med ett snabbt litet besök på den norska arbetsförmedlingen "NAV" för att samla lite tips om hur vi lättare skulle få jobb. Vårt jobbsökande har hittills gått posetivt frammåt och jag har endast varit här i en dag. Han på arbetsförmedlingen sa att vi troligtvis skulle få jobb inom en vecka eller två och om vi mott all förmodan inte skulle ha fått det skulle gå tillbaka till honom.
 
Just nu tänker jag äta lite rester till middag, en god pastacurry som jag har blandat  ihop själv med lite köttfärs. Efter det ska vi nog ha lite tjejkväll här och måla naglarna nu när Alex har åkt till Svergie under helgen för att träffa familjen.
 
 
 
Skriver mer imorn!
MVH Victoria ;)

RSS 2.0