I said two eggs, NOT two meals...

Hej!

Idag var det sportdag i skolan, vilket betydde INGA LEKTIONER! Vi spenderade istället dagen med att dra dragkamp, spela vollyboll med mera. En jätterolig dag trots all svett och på vägen hem hittade vi ett shrine som vi snabbt tog några turistfoton på.

Sedan åkte vi även till Shibuya en snabbis så Eve kunde ta ut lite pengar. (hon har inte ett lika awesome kort som mig och kan inte ta ut pengar varsomhelst. ) Mwohaha!

Självklart tog vi en kort titt igenom Shibuya 109 när vi ändå var i närheten. Efter nån timme började vi vandra hemmåt och jag bestämde mig för att köpa lite curry "take out" till middag som jag kunde bära med mig hem. Jag bad om en rätt med två extra löskokta ägg. Jag fick TVÅ maträtter och två ägg. haha ja missförstånd händer ju. Tyckte att jag borde ha reagerat mer när jag betalade, men eftersom jag inte tittat så noga på priset så glömde jag bort den tanken. Nej, jag märkte inte misstaget fören han gav mig påsen (som var jättestor), men ville inte skämma ut han så bestämde mig för att lika gärna spara den extra potionen till en annan dag. Som tur var det jättegott i alla fall.


mvh victoria

found a little shrine today


Dinner & Suprisevisit

Hej!
Idag var det två stora prov i skolan, men förhoppningsvis gick det bättre än förra gången. ;-) Efter skolan följde jag med Anna och några andra vänner från skolan för att försöka få en biljett till en typ av slags kabuki-föreställning. Eftersom de andra är här på skolvisum så fixade slolan gratis biljetter till dom, men eftersom jag endast stannar här totalt i 3 månader är jag här på turistvisum och får därför inte den lyxen tyvärr. Så därför bestämde jag mig att försöka köpa en egen biljett istället, men självklart var det slutsålt!
Som tröst gick vi och åt lite mat på restaurang innan vi skiljdes åt och jag gick hem. Efter en timme hemma hör jag plötsligt en man ropa "god kväll" på japanska vid hallen, vilket jag tyckte var lite konstigt eftersom våra japanska inneboende aldrig brukar prata överhuvudtaget. Sedan knackar någon på min dörr? Jag öppnar och där står våran husvärd som är en utav de snällaste japaner jag mött här i japan. Vi hade redan snackats vid i morse när han kom över med några extra "madrasser" till Evelina som hon ska ha när hennes syskon kommer på besök nästa vecka. Han hade tidigare berättat om en liten fest han tänkte anordna på lördag morgon och hade nu kommit tillbaka för att ge oss mer information + erbjuda oss bilskjuss ifall vi var intresserade. Och självklart var hi det! Så på lördag kommer mycket roligt hända! Först strandfest på morgonen, sen ska vi snabbt hem, byta om och dra vidare på en klasskamrats spelning på en pubb. Efter det blir det ut och klubba för första gången i japan där det ska va specialteama av något slag. Ska bli spännande :-D Hoppas att alla mår bra där hemma! Saknar er, men vi snart snart igen!
 
mvh victoria

dinner
Tisdag, a long schoolday

Hej igen!

Idag stannade vi 1, 5 timme längre i skolan på extra lektion. Alla det vill säga utom Amanda som är för grym för extra lektioner, men en rolig lektion var det i alla fall. Jag lär mig alltid lättare i ett klassrum än när jag pluggar själv. Just nu går det väldigt segt för mig, men får nog ta mig i kragen innan dubbelprovet på torsdag. Det ska bli spännande och se hur det går. Håll tummarna!

mvh Victoria

Friday in japan

Hej hej!

Idag är det äntligen fredag! Efter skolan drog jag och Evelina en snabbis och köpte lite mat. Gick hem, åt och vände för att möta upp Anna och Robin vid yoyogi park där vi myste vid de färgglada fontänerna. Sen blev det ännu mer mat, ett nattmål på nått nudelställe precis bredvid Harajukus kända huvudgata. En underbar fredag, men imorn måste det nog pluggas och städas. Hoppas ni har det bra i svergie!

mvh Victoria

More kanji & hard work

Hej igen!

Den här dagen har verkligen gått i slowmotion. Vill egentligen bara sova just nu, men måste istället plugga till prov imorn... yeay! -.-

Skolan har blivit allt mer svårare nu när vi har börjat fördjupat oss mer i grammatiken, men vi kämpar på. Skolan har dessutom erbjudit mig extra hjälp, 2 timmar i veckan efter skoltid som jag lätt tackade ja till! Hoppas på att jag lättare kommer förstå grammatiken inom kort. Annars går allt annat i japan superbra! :-)

Hoppas alla har det bra i svergie!
mvh Victoria

Bling till mina nycklar!

Hej! Har börjat samlat på mig lite nyckelsmycken till mina nycklar. En sky tree- visselpipa + en svart cirkel med ett silverfärgat japan innuti! Köpte smyckena på festivalen jag var på i lördags. (foton & video från festivalen kommer inom kort!!!) ;-)

mvh victoria

on our way to school
Still going
Study. Prov imorn.

Plugg plugg plugg.
Imorgon blir det två stora prov på G. Trötta studenter är vi, men vi kör vidare in på tredje timmen nu....
mvh victoria & Evelina

Bränd tokyobo

 
Hej hej igen!
 
Idag har värmen legat på cirka 27 grader, så självklart spenderade vi den dagen i underbara Yoyogi Parken! 
 
 
 
 
 
Ännu en fotografering höll plats vid vår favorit kulle. (Som förra gången.)
 
 
 
Det enda negativa med dagens besök i Yoyogi var kön till damtoaletten....Låååååång!
 
 
 
Efter när solen hade börjat gå ner så bestämde vi oss för att leta efter någon resturang för att äta lite mat bland Harajukus många gator. 
 
 
På vägen gick vi förbi ett café med denna roliga titel....!
 
 
Men vi forstatte att gå vidare och hamnade tillslut på ett indiskt ställe med supergod mat! 
 
 
När vi kom hem upptäckte vi att solen brännt oss lite grann hahah, så imorn ska jag nog köpa lite solskyddskräm eller nått liknande efter skolan.
 
 
Och det var allt för den här gången!
 
MVH Victoria
 

Tv intervju

Hello!

Idag kom en utav våra klasskamrater och frågade ifall vi hade lust att vara med på japansk tv. Självklart sa vi! Vår japanska var väl lite knakig, men hoppas på att vårt budskap kom fram trots det. Var superkul! Våra intervjuer förväntas visas nästa torsdag morgon på japansk tv, lägger ut fler bilder senare.

mvh/ alla från goal japan!

Maten är klar!!

Tallriken till vänster! En jävla massa böngrodar med kött, majs, och stark sås. Till denna fantastiska måltid serveras tomatjuice som inte rekommenderas så vidare du inte gillar att dricka tomatpure.

Till höger, ris och konstiga asiatiska "potatisbullar" som bär en aning bränd yta som förgyllar knaprigheten i ens mun. Serveras med något så fancy som vatten.

mvh victoria & Amanda

Cooking food with amandis
We found milk

Hej hej!

Titta vad vi hitta, mjölk i en vendi!
Study Kanji

Hej hej!

Nu har vi pluggat hårt efter skolan. suttit här i cirka 3 timmar nu och försökt lära oss kanji, då vi har vårt första kanjiprov imorgon. Ska bli spännande att se hur det går, men vi kommer självklart göra vårt bästa! Håll tummarna för oss ;-)

mvh victoria
we right now
Videoinlägg - Hälsning från Japan!

Hej allihopa!
 
Eftersom det har gått lite mer än en månad nu, så skrapade jag ihop en liten video där jag berättar om de 10 bästa sakerna som jag har upptäckt hittills härborta. Hoppas ni gillar det! 


 
 
MVH Victoria

Snabb inlägg- Mys i parken igen

Hej igen!

Tänkte bara skriva lite snabbt innan jag hoppar i säng om vad vi gjort idag. Jag, Eve & Amanda drog till yoyogi parken igen, där vi spenderade hela dagen med att sola under den varma japan solen. Det skulle ha varit minst 20+ grader idag och det kändes som paradiset! Mer en så gjorde vi inte egentligen, utan låg bara där i flera timmar och njöt av livet.
Och kanske av vin också. .. ;-)

mvh victoria

Veckans BILDBOMB!

Hej alla glada!
 
Här kommer veckans BILDBOMB! Har ju varit lite seg med att lägga upp bilder på sistone, så här kommer massa nya bilder som ni ännu inte har fått sett ifrån vårt äventyr här i japan!
 
 
 
I veckan har vi besökt Harajuku några gånger som är ett stort shoppingställe, men som också har en berömd park i närheten. "Yoyogi Parken", första gången vi var där var på en GO GO NIHON -träff.
 
 
Försök hitta mig och tjejerna ifall ni kan! ;)
 

 
I Harajuku fick vi även se tjejer gå runt i kimono och i andra coola klädstilar som tex Lolita.

 
 
Hittade en cool telefonkiosk.
 
 
Den stoooora torii-ingången till någon gammal kejsares skattkammare/tempel. (Templet ska ligga längre in i parken, men vi har ännu inte varit där borta.) Fast en dag ska vi nog lyckas dra oss dit!


 
När vi vandrade så fick vi syn på den japanska PRIDE-paraden. ÄLSKAR att de lilla kärleksparet i röda tröjor håller varandra i händerna när de går. Paraden verkade inte ha så mycket plats att gå på om man ska jämnföra paraden med svergies, men superkul att de har en i alla fall. ^_^ 
 
Mycket folk!

 
Den här vägen är max 5 meter bred mätte jag upp den till, inte undra på att det alltid är proppfullt här!


 
 
 
 

 
 
 
Några av samurajerna som gick i PRIDE-paraden hälsade på våran Go Go Nihon-träff. 
 
 
 
På vägen till skolan så kan man få turen att se lite sköldpaddor!
 
 

 
Det var allt för den här gången, nästa BILDBOMB kommer inom kort!
 
MVH Victoria
 

Bunny icecream

hej hej!

Försökte styla min glass på samma sätt som japanerna brukar göra, meeen vet inte om jag lyckades så bra. Bättre lycka nästa gång?

Ska föreställa en kanin.
mvh victoria :P

Plugg plugg plugg

Hej hej!

Mycket plugg just nu så jag har inte hunnit blogga, men här kommer ett kort inlägg innan jag hoppar i säng.

Igår var det valborg som vi firade på en izakaya. Det blev en rätt kort kväll eftersom vi skulle upp till skolan och så, men imorgon ska vi kanske ut igen då vi kommer bli lediga i fyra dagar efter imorn. Yeeay! Ska bli kul!

mvh VictoriaAnna på dagens lektion. Lite trött trots allt kanske? ^_^

RSS 2.0