Konstigt i Japan

Har satt ihop en liten lista på konstiga saker jag märkte med Japan när jag var där.

 

- När man kollar på TV i Japan så är det på vissa program, bl.a. morgronyheterna eller morgonpratarna eller vad de nu var, så var det en liten ruta med morgonpratarnas reaktioner över nyheterna längst ner i höger hörn. Oftast reagerade de inte så starkt över inslaget utan såg bara helt neutrala ut så de var inte så intressanta att egentligen titta på. Så enligt mig en helkonstig grej att ha.


- Det var lööööjligt mycket elledningar Osaka. Verkligen löjligt mycket.

- Bilarna är fyrkantiga. Hihi. Inte en bild jag tagit för bilarna på mina bilder var lite mer tätt parkerade och visade inte hur fyrkantiga de var.

- Det finns hotel som är inspirerade från England. Och de är väldigt...speciella..

 
- Äldre japaner ler nästan ALDRIG på foton...
 
 
Eller kvinnorna försökte le lite ibland men de fick inte mycket support av sina män XD
 
- Blev lite chockad när jag överallt såg folk ha weed-bildoft grejer och t.o.m. ett hus med weeds på. Tog mig ett tag att inse att det egentligen ska representera bladet från ett speciellt träd de har. Fast det bladet ser precis ut som weedblad. Hmmm... kanske är Japans nationalplanta gräs?
 
 
- Taxibilar har sina speglar längst fram på bilarnas motorhuvud istället för på sidorna som här i Sverige. Weeeirdos.
 
- Alla handikappskyltar gäller även gravida. Så det enda man behöver göra om man vill parkera på en handikappsparkering är att fejka att man är gravid. Kommer jag göra varje dag när jag flyttar till Japan.
 
 
- Och till sist, det finns badrumskakelhus i Japan! Det är hus med badrumskakel på. Lyckades aldrig få på ett foto på det då jag alltid såg de husen från bussen på campet och jag var upptagen med att förlora i kortspel. Men de finns där ute! Beware.
 
//Anna
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0