Akihabara & Maidencafé!

 
 
Hej alla läsare!

Ännu en regnig dag i Tokyo, men som tur var hann vi få åtminstone lite sol på morgonen då jag och Evelina drog till Akihabara för att möta upp Anna och hennes gäng!!!! (Amanda kände sig lite sjuk så hon stannade hemma.) Till er som aldrig tidigare hört det namnet så ska jag förklara att det är ett speciellt distrikt i Tokyo, även kallad för "Electric Town" eller för "Nörd distriktet" där det finns väldigt många elektronikaffärer, men också speciella cafén med cosplay teama eller andra teaman som till exempel maidcafé, vilket går ut på att alla servitriser är utklädda till så kallade "maids" och serverar en godsaker eller mat i söta former. (Ska berätta lite mer om det senare.) Egentligen nästan allt som har en nördstämpel på sig finns där, som manga och anime affärer och massa massa mer roligt skoj som är bara crazy!
 
 
Robin, Jag, Evelina & Alexandra leker turister i Akihabara!
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej, så maidcafén!
 
Ett utav mina mest roligaste och galnaste upplevelser i mitt liv! Vi alla hade ju självklart hört de lockande rykterna om dessa cafén, en väldigt unikt grej som Japan verkligen är känd över så självklart ville vi ju alla dra dit och se med egna ögon varför det var så himla populärt. Vid ingången stod det en jättesöt liten tjej med pippig röst som välkommnar en klädd i en liten maidendress och ber oss att åka upp till våning 2. Där var det tyvärr fullt så en annan maidenservitris ber oss att åka vidare till våning 3. Så fort dörrarna till hissen öppnas attackeras vi nästan av tre servitriser som välkommnar oss genom att ropa glatt och klappa ivrigt med händerna. De visar oss till vårt bord och en servitris förklarar kort på knagglig engelska hur det går till. För ett bort kostar det 1 000 yen per person som är en summa som räcker upp till 2 timmar. Efter hon har förklarat allt nödvändigt info så tar hon fram ett litet plast ljus och säger cirka:
"Now we will do a magic ceremony!" Va tänker vi och skrattar lite nervöst, men är ändå lite förväntansfulla över vad som kommer att hända. "I bless your order with this candel!" Sen räknar hon ner till tre och blåser på det så att det elektroniska ljuset tänds och blir överlycklig och klappar ännu en gång ivrigt med händerna och skrattar. Sen bad hon oss att sätta våra knytnävar upp intill våra kinder och ropa "Nyan Nyan!" som en katt när vi hade bestämt oss vad vi ville beställa. Sedan studsar hon iväg till nästa kund som tydligen fyller år. Hon tar fram en mick och börjar sjunga på en ramsa tillsammans med sina andra servitriser, en utav dom springer fram till våran servitris med micken och ger henne ett par rosa kaninöron som hon sedan sätter på den skrattande mannen. Vi förstod ingenting om vad låten/ramsan handlade om, men det lät väldigt roligt i alla fall och stämmningen var på topp då alla klappade i takt till deras lilla sång.
 
Efter några minuter fick vi våra drickor, men resten utav våra beställningar verkade ta väldigt lång tid för att komma. Efter yttligare några minuter frågade vi en servitris hur lång tid till det skulle ta, för det hade ju snart gått 20 minuter sen vi först kom. Hon sa att det snart skulle komma och därefter kom det en ny servitris som ville sälja ett lysrör till oss som vi kunde vifta med till en show som strax skulle börja. Jag tänkte varför inte och köpte ett för 200 yen, det var ju så billigt och alla köper säkert ett tänkte jag. När showen väl börjar visar det sig att det bara är jag och en annan till som viftar med våra lysrör. hahaha Aja, strunt i det tänkte jag och viftade mitt röda lysrör högt upp i luften i takt med musiken.
 
På scenen stod en maid med mick i handen och räknade ner till att låten skulle börja och började sedan dansa så som de flesta animetjejer gör i musikvideos. På ett väldigt barnsligt och gulligt sett, det är ju deras jobb, att se så gulliga ut som möjligt för sina kunder. Hon dansade väldigt bra, men sjunga gjorde hon inte, vilket var ett litet minus från min sida då hon mimade till låten. Vi tyckte dock att föreställningen var väldigt rolig att titta på, vilket alla gjorde förutom en man i ett hörn som såg jätte obekväm ut och satt som en staty med orden "Vad gör jag här?" skrivna i pattan. Hahahah medan vi andra viftade händerna i luften när hon bad oss att göra det. Och ropade "Hey! Hey! Nyan Nyan!" lite allsångsmässigt som småbarn på en dagis lektion skulle ha gjort.
 
Efter att showen var slut hade det nästan gått en TIMME sen vi hade beställt och drickorna var redan slut för länge sedan. Vi hade lagt märke till att många av gästerna som kommit efter redan hade fått sina glassar och andra beställningar innan oss, så vi insåg att de hade glömt bort våran beställning.... yes...hurra! Så ännu en gång försökete vi fråga en servitris om våran beställning. Det slutar med att hon springer iväg för att hämnta en annan servitris, som jag först trodde var en servitör eftersom hon var klädd i mankostym och verkligen såg ut som en man tills hon hon öppnade munnen. Hon bad genast om ursäkt att de hade glömt bort vår beställning och inom åtta minuter kom ÄNTLIGEN våra urgulliga beställningar som vi väntat på!
 
 
 
Efter det fick jag ta kort tillsammans med två maidservitriser, som ingick i min beställning.
Ett minne för livet!
     
 
 
MVH Victoria Nyan! ;)
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0