Okänd mark & Ramen!

 
Hej alla glada!
 
Här fortsätter vårt äventyr ifrån dag 1 i Japan. Vi har nyss sagt "hej då" till våran värd och vandrade vidare längst gatorna i vårt område för att utforska lite. Vårt första stopp hade vi vid ett stort supermarket, där vi handlade lite mat. Sen bestämde vi oss för att vandra tillbaka till kollektivet för att lämna allt vi handlat innan vi gick vidare för att äta på resturang. Såklart vi ville fira vår första dag i Japan på en resturang! Vi betsämde oss för att äta ramen! Ett litet problem, vi kunde inte riktigt läsa "menyn", menyn som egentligen var en slags maskin. Det fungerar så att man lägger i pengar, väljer maträtt så får man ut en liten lapp med en beställning på. Evelina trodde man skulle gå fram till servitören och lämna lappen, men istället för att servitören tar emot den så börjar han försöka prata med henne på japanska. Evelina förstår ingenting och tror först att han ber henne ta av sig sin mössa? Det han egentligen frågade henne var ifall hon ville sitta ner och äta eller ta med...(hahah som vi skrattade åt det!)
 
 
 
Sen så var det dags för mat då. Evelina och Amanda tog en varsin ramen med räkor i. Ser jättegott ut! Jag ville beställa ramen med någon typ av kött i eller ägg och bacon, men problemet var bara att jag som sagt inte kunde läsa vad det stod på menyn. Så vad gör man, jo man bestämmer sig för att satsa och bara trycker på en knapp. Det jag får är ramen med...tofu.
 
 
 
Ja men mums! Fick äta tofu för första gången på flygplanet också, men tufu har bestämt sig för att börja hemsöka mig. Visst det går att äta, men eftersmaken och lukten....Nej jag gillar nog inte tofu. Fick äta det ändå, men den sista biten lyckades jag tvinga på Evelina att äta. YES!
 
  
Efter maten fortsatte vi att vandra lite och kom fram till.....!
 
 
Jaha tänker ni? Vad är detta då? Jo det här är en butik där ALLT kostar 100 Yen styck!!!!! Vilket är lite mindre än 10kr!!!! Vi alla sprang mot butiken och tjöt av lycka när vi såg den och handlade massvis med roliga saker! Vi köpte till exempel alla en varsin spegel eftersom den enda spegeln som finns i hela det här huset sitter i duschen. Ja ni läste rätt, I DUSCHEN! Så på morgonen när alla ska duscha och sminka sig så kommer det nog bli krig tänkte vi när vi såg spegel sitta där. Vi hade tur, nu slipper vi det! Hahah!
 
 
 
Efter det så började vi vandra hem igen. Vi alla var ju väldigt trötta och ville sova. Nästa dag så planerar vi att kanske möta upp Anna och hennes roomie, först måste vi bara hitta tunnelbannan.... Ska bli spännande, men det får vi oroa oss över senare för nu tänker jag gå och sova. Natti Natti!
 
MVH Victoria

Kommentarer
Postat av: Farmor

Hej Vicky!
Jättekul att se era bilder och följa er på er spännade resa.
När skall ni börja skolan?
Verkar som ni har regn. Här hemma skiner solen sen länge. Det börjar bli lite vårvarmt. I dag blev det stavgång med grannfrun 1 timme. I kväll skall vi på Cirkus och se Jerry Williams/Kram

2013-04-04 @ 10:48:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0