Anna i Japan!

Dag 18 (22/7-2012)
Kl 01:00 - Idag har varit hur kul som helst, mest för att vi festade lite i rummet även fast vi inte får det. Men de kan ju faktiskt inte förvänta sig att vi ska lägga oss kl.23 när vi är i ett så häftigt land i Japan och bara har 9 dagar på oss att leka.

 Idag åkte vi till Miyajima, det var hur fint som helst där och jag fick äntligen köpa mina sista souvenirer till vänner och familj. Köpte bland annat en så kallad ”Racoon Dog” staty till min syster, vilket ska ge besökare. Är för det mesta affärer som har sånt, men jag och syrran har en grej att alltid ge varandra det fulaste vi hittar, så hon ska få en jättestaty av en Racoon Dog. Hihi.
 
 
Efter Miyajima åkte vi till en byggnad som faktiskt överlevde atombomben i Hiroshima. Och precis bredvid ligger ett museum som är hur stort som helst som har väldig visuella bilder på vad en atombomb gör mot folk. Som exempelvis dockorna med smält skinn som hängde från deras kroppar. Det var lagom mysigt att se.
 
 
Såg också minnesmonumentet åt en tjej som fick strålning i sig av Hiroshimabomben och dog senare av leukemi. Hon vek origami på sjukhuset för att det finns en myt att om man viker 1000 origami så blir ens önskan uppfylld, så hon vek över 1000 stycken och önskade att hon skulle bli frisk. Så idag hänger man upp origami i glasboxar vid monumentet, och vi hängde upp dem vi gjorde första dagen, fast var bara några hundrastycken så vi fick ingen önskan.
 
På kvällen blev det födelsedagstårta åt killen från Mongolia, han fyllde år igår egentligen men han var sneaky och berättade inget förrän på kvällen när det var försent att köpa tårta.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0